Wachtwoord vergeten?

Tags, zoekfunctie en ratings

Door: Bjorn Schijff op 23 november 2010

De laatste paar dagen zijn er een aantal ingrijpende veranderingen en toevoegingen geweest aan Studite.

Tag overzicht

Het tag overzicht had eerst een grote "tag cloud" om gemakkelijk de grootste en belangrijkste tags te zien, maar we zijn er snel achter gekomen dat zoeken belangrijker is dan de meest actieve tags te zien, zeker als deze eigenlijk niet zoveel met jouw studie te maken hebben.

Daarom hebben we nu een AJAX zoek functie toegevoegd. AJAX? Ja, dat houdt in dat het "live" en "voor je ogen" gebeurt. Je tikt, en tegelijkertijd zoekt het systeem passende resultaten voor je. Gemakkelijk en snel!

Zoek overzicht

Zoeken werkte in onze ogen al aardig, natuurlijk kan het altijd beter, maar wat ons vooral dwarszat was het overzicht. Of eigenlijk, het gebrek daaraan. Met het aangepaste overzicht kan je gemakkelijk de betere artikelen vinden die passen bij je zoektocht. Ook zie je makkelijker wie er actief zijn zodat je een idee krijgt wie je moet volgen binnen een bepaald vak.

Waardering systeem

We hebben de waarderingen en ratings aangepast. Het is nog niet af, maar het idee is er al wel. Om het idee meer bij een studie te laten passen, proberen we artikelen nu een cijfer te geven. Dit doen we echter niet door studenten cijfers te geven (tenminste, nu niet) maar met "Thumbs up" en "Thumbs down". Het aantal waarderingen en het aantal positieve tegen het aantal negatieve reacties berekenen een cijfer, zodat je gemakkelijk een idee krijgt van de populariteit en kwaliteit van artikelen. Meer daarover, in de toekomst!

Kleine tweaks

Er is genoeg aangepast, om maar iets te noemen is de footer een klein beetje aangepast om wat duidelijkere statistieken te geven over het gebruik van de website, waar we in de toekomst vast nog veel meer statistieken aan toe zullen voegen. Ook hebben we het mogelijk gemaakt om reacties te verwijderen of te bewerken onder artikelen en op het discussie- en feedback-bord, waar we eigenlijk zelf ook wel blij mee zijn! Maar ook daarover meer, in de toekomst.

Terug naar nieuws